Päivitys 13.9.2017: Filmnet tunnetaan nykyisin nimellä C More.

Maikkari avasi maanantaina uuden Filmnet-videopalvelun, joka mahdollistaa tuhansien ohjelmien katsomisen netin kautta Netflixin, HBO Nordicin sekä Viaplayn tapaan. Filmnetin sisältö koostuu C More Action, C More Emotion, C More First, C More Hits, C More Series ja SF-Kanalen -kanavien elokuvista, sarjoista sekä dokumenteista. Hieman yllättäen palvelun avulla voi myös katsoa näiden kanavien suoria lähetyksiä.

Elokuvia ja sarjoja

Filmnetin valikoimista löytyy tällä hetkellä yli tuhat elokuvaa ja uutta sisältöä lisätään palveluun lähes päivittäin. Lisenssiehtojen vuoksi palvelusta myös poistuu elokuvia silloin tällöin. Palvelusta löytyy elokuvia esimerkiksi Foxilta, MGM:ltä, Paramountilta, Disneyltä, Universalilta, Sonyltä ja Warnerilta.

Filmnetistä löytyy sekä uusia elokuvia, että vanhempaa tuotantoa. Vuonna 2012 julkaistuja elokuvia palvelusta näytti haun perusteella löytyvän 22 kappaletta ja vuonna 2011 julkaistuja elokuvia on tarjolla 106 kappaletta. Palvelusta löytyy esimerkiksi elokuvat Gnomeo ja Julia, The Descendants, Alvin ja pikkuoravat, I Am Number Four, E.T., Tappajahai sekä Taru Sormusten Herrasta -trilogia. Elokuvia voi hakea muun muassa suosittujen ja viimeksi lisättyjen elokuvien listalta sekä erilaisten kategorioiden avulla.

Filmnetistä löytyy HBO:n, Showtimen, Universalin, Turnerin, Warnerin, Starzin ja BBC:n tv-sarjoja. HBO:n sarjojen uudet jaksot ovat katsottavissa vuorokauden Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen. Tällä hetkellä vain jo loppuneen Heroes-sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa. Muista sarjoista on katsottavissa joko menossa olevan kauden kaikki jaksot tai sitten vain muutama edellinen jakso.

Palvelusta löytyy esimerkiksi suosikkisarjat Game of Thrones (alkaa huhtikuun alussa), Girls, Boardwalk Empire, Weeds, Heroes sekä Mad Men.

Filmnetin sivujen päävalikosta voi valita elokuvat, sarjat tai lasten ohjelmat. Hieman oudosti sarja-listauksessa on kuitenkin esillä vain muutama suosituin sarja ja muut sarjat löytyvät vain hakuominaisuutta käyttämällä. Sarjan voi myös merkitä seurattavaksi sarjaksi, jolloin sen jaksot löytyvät seurattavien sarjojen listalta. Elokuvia voi taasen lisätä katselulistoihin, joita voi myös olla monta erilaista. Palvelusta löytyy myös valmiiksi luotuja katselulistoja, kuten esimerkiksi Oscar-palkittujen elokuvien lista.

Osa tarjonnasta teräväpiirtona

Filmnetin ohjelmat ovat tarjolla vähintään SD-laatuisina ja jotkut myös HD-laatuisina (720p). Mistään ei kuitenkaan näe mitkä ohjelmat on tarjolla teräväpiirtomuodossa. Kaikissa ohjelmissa on mukana stereoäänet. Ohjelmat on myös tekstitetty suomeksi ja jotkin lasten ohjelmat on puhuttu suomeksi. Tekstitys ei kuitenkaan toimi katsottaessa suoria lähetyksiä.

Filmnetiä voi käyttää aluksi vain Windows- ja Mac-tietokoneilla sekä iPad-tabletilla. Myöhemmin palvelun käyttö tulee onnistumaan myös ainakin joillain älytelevisioilla sekä Android-laitteilla. Jotkin potentiaaliset asiakkaat tulevat varmasti jättämään Filmnetin hankkimatta heikon laitetuen vuoksi. Filmnetin sisältöä voi katsella vain yhdellä laitteella kerrallaan.

Filmnetin tietokoneella käytettävä versio ei muista mihin kohtaan elokuvan katsominen jää, jos esimerkiksi uni sattuu tulemaan silmään ennen elokuvan loppumista. Näin ollen käyttäjän kannattaa pistää mieleen elokuvan katsomisen kohta, jotta katsomista on helppo jatkaa esimerkiksi seuraavana iltana. Tämä rajoitus ei ole mitenkään mukava ja palvelun odottaisikin muistavan keskeytyskohta ja jatkavan toistoa samasta kohdasta seuraavalla katselukerralla. Filmnetin iPad-versiosta löytyy kyseinen ominaisuus, joten se muistaa keskeytyskohdan ja osaa jatkaa toistoa siitä seuraavalla katselukerralla.

Parhaan kuvanlaadun saamiseksi nettiyhteyden pitäisi olla vähintään 5 Mbps ja heikoimman kuvanlaadun luvataan toimivan jo hitaalla 0,5 Mbps nopeudella.

Filmnetin hinta mukailee kilpailijoiden hintoja ollen 9,90 euroa kuukaudessa ja ensimmäisen kuukauden hinta on vain 0,10 euroa. Palvelu maksetaan kuukausi kerrallaan ja sen käytön voi lopettaa milloin tahansa. Palvelun kasaminen onnistuu vain Visan tai Mastercardin luottokorteilla.

Videopalveluiden kilpailu lisääntyy

On hyvä, että monet erilaiset videopalvelut ovat löytäneet Suomen. Tällä hetkellä tarjolla on Netflix, HBO Nordic, Viaplay sekä nyt MTV:n Filmnet.  Myös Nelonen on tuomassa omaa Ruutu Viihde -palvelua markkinoille.

Allekirjoittanut ei kuitenkaan usko jatkavansa Filmnetin käyttöä heikon laitetuen vuoksi. Meillä katsotaan televisiosta suhteellisesti paljon enemmän sarjoja, kuin elokuvia, joten Filmnetin sarjatarjonnan vähyys on myös yksi syy siihen, etten usko tilaavani Filmnetiä ainakaan lähitulevaisuudessa. Filmnetissä on sarjoista tarjolla vain kaikki tai osa tällä hetkellä menossa olevan kauden jaksoista, joka estää tehokkaasti joidenkin jo aiemmin alkaneiden sarjojen katsomisen alusta lähtien.

Meidän taloudessa tullaankin jatkamaan edelleen Maxivisionin käyttöä, jolla tallennetaan kaikki seuraamamme sarjat hakusanatallennuksen avulla. Elokuvat sen sijaan vuokraamme SF Anytimen kautta suoraan älytelevisiolla.