AnviaAnvia on valmis aloittamaan HD-lähetykset heti kun kanavat haluavat aloittaa toimintansa. Anvian teräväpiirtoverkon lähettimet sijaitsevat Digitan tv-asemilla ja se kattaa yli 60 prosenttia kotitalouksista. Anvian verkon alueella asuu lähes 3,4 miljoonaa suomalaista ja päälähetysasemat sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Eurajoella ja Oulussa. Anvia aikoo todennäköisesti laajentaa lähetysverkkoaan tulevaisuudessa.

”Verkkojen välisessä kilpailussa olemme valinneet strategian, jonka mukaan verkko tulee katsojille mahdollisimman edulliseksi ja vaivattomaksi. Olemme päätyneet sijoittamaan omat lähettimemme olemassa oleville Digitan tv-asemille, jolloin asiakkaiden nykyinen antenni toimii sellaisenaan ja samalla tavoin suunnattuna kuin tähänkin saakka. Uutta antennia ei tarvita, jos nykyiset antenni-tv-verkon kanavat näkyvät normaalisti peittoalueen päälähetysasemalta”, sanoo Anvia TV:n tekninen johtaja Pekka Korpimies.

Anvian verkkoon kuuluvat valtakunnallinen F-kanavanippu sekä pääkaupunkialueella näkyvä G-kanavanippu. DNA aloitti jo tämän vuoden alussa antenniverkon teräväpiirtolähetykset omilla kanavanipuillaan.