SpotifyRanskan musiikkiteollisuutta edustavan Syndicat National de l’Édition Phonographiquen (SNEP) selvityksen mukaan artistit saavat vain hyvin pienen osan Spotifyn ja Deezerin kaltaisten musiikkipalveluiden maksamista korvauksista.

Tutkimuksen mukaan musiikkipalveluiden tuloista vain 7 prosenttia päätyy artisteille asti. Yhden käyttäjän 9,99 euron kuukausimaksusta tämä tarkoittaa alle 70 senttiä. Levy-yhtiöt sen sijaan saavat tuloista 46 prosenttia, eli yhden käyttäjän kuukausimaksusta noin 4,56 euroa.

Tutkimuksen mukaan musiikin kijoittajat ja musiikin kustantajat saavat noin 10 prosenttia tuloista ja Spotifyn sekä Deezerin kaltaiset palvelut ottavat itselleen noin 21 prosentin siivun. Verottajalle jää noin 17 prosentin osuus.

Levy-yhtiöiden osuus tuloista kasvaa, kun yhtälöstä poistetaan musiikkipalveluiden ja verottajan osuus. Levy-yhtiöt ottavat itselleen 73 prosenttia levy-yhtiöille, artisteille, musiikin kirjoittajille ja kustantajille jaettavasta osuudesta. Musiikin kirjoittajille sekä kustantajille annetaan noin 16 prosenttia ja artistit joutuvat tyytymään vain 11 prosenttiin.