MusiikkiChisugaten osapuolet laulaja Chisu, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sekä tietokoneensa menettäneen tytön isä Aki Nylund tapasivat perjantaina Ylen A-studiossa.

Keskustelun aikana ihmeteltiin muun muassa miten yhdistykselle (TTVK) on annettu oikeus toimia lähes viranomaisena. TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen puolustautui kertomalla, ettei yhdistys lähetä laskua, vaan pyytää neuvottelemaan ja herättää keskustelua. Keskustelun herättäminen särähtää hieman korvaan, sillä TTVK on maksun lisäksi vaatinut vaitiolosopimuksen allekirjoittamista.

Kaikki keskustelussa olleet halusivat opetus- ja kulttuuriministeriön sopivan tietyt pelisäännöt, joita sitten noudatettaisiin. Chisun mukaan ainakaan kulttuuriministeri Arhinmäki ei ole kuitenkaan ollut halukas tapaamaan muusikoiden edustajia asian tiimoilta.

Kaikki sai alkunsa yli vuosi sitten, jolloin TTVK seurasi Chisun Kun valaistun -albumia BitTorrent-tekniikalla jakavia henkilöitä. Tammikuussa yhdistys sai oikeuden selvittää albumia jakaneiden henkilöiden tiedot ja vaati heiltä korvauksia sekä vaitiolosopimuksen allekirjoittamista. Aki Nylund ei suostunut maksamaan tyttärensä vahingossa lataamista ja toimimattomista kappaleista, joten poliisit takavarikoivat hänen tyttärensä tietokoneen edellisviikolla. Asia päättyi viime viikolla, kun Nylund suostui maksamaan TTVK:lle 300 euroa ja yhdistys perui vastavuoroisesti tutkintapyynnön.

Katso koko ohjelma Yle- Areensta.