DNADNA sai teräväpiirtolähetysten HD1 ja HD2 -kanavanippujen toimiluvat itselleen kesäkuussa ja toimilupien ehtojen mukaan DNA:n täytyy käyttää DVB-T2 -lähetystekniikkaa teräväpiirtokanavien lähettämiseksi. DNA on nyt pyytänyt HD1-kanavanipun ehtojen muutosta niin, että se voisi lähettää teräväpiirtokanavia DVB-T -lähetystekniikalla ajalla 1.10.2009 – 31.12.2010.

DNA perustelee muutosta sillä, että on tärkeää päästä aloittamaan teräväpiirtolähetysten pilotointi mahdollisimman nopeasti. Aikaista pilotointia varten tarvitaan DVB-T lähetystekniikkaa, koska DVB-T2 -pilotointi olisi mahdollista aloittaa aikaisintaan huhtikuussa 2010. Tällä hetkellä DVB-T2 -laitteita ei ole vielä saatavilla.

DNA:n tavoitteena on aloittaa teräväpiirtokanavien tarjoaminen DVB-T -tekniikalla mahdollisesti jo helmikuussa 2010. Yhtiön mukaan DVB-T -lähetystekniikkaa käytettäessä lähetyskapasiteettia saataisiin 20 Mb, johon mahtuu enintään kaksi teräväpiirtokanavaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö odottaa lausuntopyyntöönsä vastauksia 23.11.2009 mennessä ja muutospyyntö voidaan hyväksyä vasta lausuntokierroksen jälkeen.