EutelsatUltrateräväpiirto oli CES-kuluttajaelektroniikkamessujen kuuma aihe, sillä monet valmistajat esittelivät siellä 4K-resoluution televisioita. Televisioiden yleistymistä hidastaa televisioiden hinnan lisäksi sisällön puute, jonka vuoksi esimerkiksi Sony on joutunut lainaamaan 84-tuumaisen 4K-televisionsa ostajille kiintolevyn, jossa on valmiiksi asennettuna 4K-resoluution elokuvia.

Eutelsat on ojentanut auttavan kätensä, sillä se on aloittanut Euroopan ensimmäisen Ultra HD -kanavan lähetykset Eutelsat 10A -satelliitin kautta. Uuden kanavan kautta voi seurata esittelymateriaalia, jonka resoluutio on 3840 x 2160 ja kuvanopeus on 50 kuvaa sekunnissa progressiivisesti. Kuva on pakattu MPEG-4 -pakkaustavalla ja se vaatii kaistaa 40 Mbit/s.

Eutelsatin esittelykanavan kaistantarve on yli kaksinkertainen verrattuna yleisiin 1080i-resoluution teräväpiirtokanaviin. Tulevaisuudessa Ultra HD -kanavien pakkaus tullaan mahdollisesti hoitamaan uudella HEVC/H-265 -pakkaustavalla, jolloin 4K-lähetys voi viedä jopa vähemmän kaistaa kuin nykyiset teräväpiirtokanavat.