FilmnetMB-lehden toimittaja Kaj Laaksonen halusi testata Filmnet-videopalvelun ja katsoa sitä kautta Game of Thrones -sarjan kolmannen tuotantokauden ensimmäisen jakson. ”Lähtökohdat eivät ole kovin häävit, sillä Filmnet toimii ainoastaan selaimella tai vastikään ilmestyneellä iPadin sovelluksella”, sanoo Laaksonen juttunsa alussa.

Game of Thronesin lähetysaika oli Suomessa maanantaina klo 21, mutta Filmnetistä ei löytynyt silloin mainintaakaan sarjasta. Ohjelmaa ei löytynyt tv-sarjojen osastolta, eikä edes hakutoiminto löytänyt sarjaa. Game of Thronesin jatkuminen on varmasti yksi televisiomaailman suosituimmista hetkistä tänä vuonna, joten on hieman outoa, ettei sarjan jatkumisesta löytynyt mitään tietoa Filmnetin sivuilta.

Filmnetissä on pieni ”Katso C More kanavia” -linkki vasemmassa alareunasta ja toimittaja löysi linkin vasta noin kymmenen minuuttia ohjelman alun jälkeen. Tätä linkkiä käyttämällä toimittaja pääsi katsomaan sarjaa, mutta ilman tekstitystä. Laaksonen moittii myös palvelun kuvanlaatua surkeaksi.

”Tarkkuus voi nimellisesti olla teräväpiirtoa, mutta kuva on pilattu aivan liian tiukalla pakkauksella. Häiriöitä ja artifakteja on ikävä katsoa isolta ruudulta”, sanoo Laaksonen.

Jakson päättymisen jälkeen Game of Thrones ilmestyi Filmnetin sarjaosioon ja sen voi lisätä seurattavien sarjojen katselulistalle. Seuraavat jaksot löytynevät paljon helpommin Filmnetin sarjalistauksen tai katselulistojen avulla.

Digilelujen Filmnet-testin voit lukea täältä.

Videopalvelut ovat saaneet lokaa niskaansa muualtakin, sillä Iron Sky elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola haukkui puolestaan HBO Nordicin.