ElokuvaGeorge Lucas ja Steven Spielberg ovat kertoneet ajatuksiaan elokuvateattereiden tulevaisuudesta. Ohjaajat kertovat studioiden pitävän tällä hetkellä megaluokan elokuvista, joiden teko maksaa pari sataa miljoonaa euroa. Spielberg kertoi, että esimerkiksi hänen kaksi Oscar-palkintoa voittanut Lincoln oli todella lähellä päätyä vain televisiolevitykseen.

Monet elokuvat tulevat nykyään nettilevitykseen esimerkiksi Netflixin tai HBO:n kautta vain muutaman viikon kuluttua teatteriensi-illan jälkeen. Ohjaajat uskovat tämän vähentävän elokuvissa käyntiä rajusti ja viimeinen niitti tulee olemaan muutaman megaelokuvan floppaus. Tämän jälkeen elokuvastudiot tulevat muuttamaan toimintatapojaan radikaalisti.

Ohjaajat uskovat Lincolnin tapaisten elokuvien siirtyvän enenevässä määrin vain televisio- sekä nettijakeluun ja vain megaluokan elokuvia esitetään enää elokuvateattereissa. Samalla elokuvateatterit muuttuvat suuriksi viihdekeskuksiksi ja lippujen hinnat tulevat nousemaan sadan euron lähettyville.