GoogleGoogle on julkaissut Chromecast-lisälaitteen, jonka avulla muun muassa Netflixin ja YouTuben videot saadaan toistumaan televisiossa. Chromecast-lisälaite liitetään television HDMI-liittimeen, jonka jälkeen sen esittämä sisältö voidaan valita puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Vaikka Chromecastia ohjataan esimerkiksi mobiililaitteella, laite kuitenkin hakee toistettavan videon tai musiikin itsenäisesti internetistä. Näinollen laite toimii erilailla, kuin vaikkapa Applen AirPlay-tekniikka. Chromecast osaa tällä hetkellä toistaa videoita YouTubesta, Netflixistä sekä Google Playstä. Musiikkia laite osaa toistaa Google Play Musicista ja muun muassa tuki Pandoralle on tulossa piakkoin.

Chromecast osaa myös toistaa tietokoneen Chrome-selaimessa näkyvän sisällön televisiossa. Tällä tavoin laite mahdollistaa esimerkiksi valokuvien ja kotivideoiden jakamisen televisioruudulle. Google on myös julkaissut kehitystyökalun, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat lisätä tuen Chromecastille omiin sovelluksiinsa. Tällä hetkellä Chromecastia voi käyttää Applen ja Androidin puhelimilla ja tableteilla sekä Chrome selaimella Windows- ja Mac-tietokoneilla.

Google aikoo myös tehdä yhteistyötä laitevalmistajien kanssa, joten tulevaisuudessa Chromecast-ominaisuus on sisäänrakennettuna joidenkin valmistajien televisioissa.

Chromecastin hinta on vain 35 dollaria (noin 27 euroa) ja ainakin Yhdysvalloissa ensimmäisiä asiakkaita houkutellaan mukaan tulevalla kolmen kuukauden Netflix-tilauksella. Päivitys 26.7.2013: Google lopetti Netflixin tarjoamisen laitteen ostajille.

Alla on Chromecastin esittelyvideo.