MusiikkiGoogle julkaisi ennakkoarvioiden mukaisesti uuden musiikkipalvelunsa Google I/O -tilaisuudessa. Uuden palvelun nimi on Google Play Music All Access ja se on heti käytettävissä Yhdysvalloissa.

Googlen mukaan olemassa olevien musiikkipalveluiden käyttö ei ole helppoa, sillä musiikin löytäminen ja järjestäminen soittolistoihin vaatii liikaa työtä. Google Play Music All Access tarjoaa kuunneltavaksi miljoonia kappaleita radion tapaan. Palvelu luo uuden radiokanavan, jonka musiikki valitaan automaattisesti esimerkiksi valitun artistin, albumin tai kappaleen mukaan. Automaattisesti luodun radiokanavan kappaleiden yli voidaan hyppiä ilman rajoituksia ja kappaleita voidaan myös lisätä omiin soittolistoihin.

Google Play Music All Accessin musiikkia voidaan etsiä myös normaalisti kappaleen, albumin ja artistin mukaan sekä esimerkiksi erilaisten listojen avulla. Palvelu osaa myös suositella uusia kappaleita omien musiikkimieltymysten perusteella.

Googlen uusi musiikkipalvelu toimii tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa, mutta sen luvataan laajenevan muihinkin maihin piakkoin. Palvelun normaalihinta on 9,99 dollaria (noin 7,8 euroa) kuukaudessa, mutta ennen kesäkuun loppua tehdyt tilaukset maksavat vain 7,99 dollaria. Palvelua voi käyttää ilmaiseksi kuukauden ajan.

Google Play Music All Access ei välttämättä tule koskaan saavuttamaan musiikkipalveluiden ykkössijaa tai tuottamaan yhtiölle paljon voittoa, mutta siltikin se tullee hyödyttämään Googlea suuresti. Käyttäjät haluavat jokaiseen älypuhelimeen musiikkipalvelun, joten myös Android tarvitsee oman musiikkipalvelunsa. Androidpuhelimissa valmiina oleva musiikkipalvelu tulee lisäämään niiden menekkiä, joka puolestaan lisää epäsuorasti Googlen tuloja.