HD readyVarmasti moni suomalainen olisi valmis maksamaan toimivista teräväpiirtokanavista, mutta keskustelualueita seuraamalla huomaa nopeasti HD-kanavien vastaanotossa riittävän ongelmia. Jokaisella antenni- ja kaapelioperaattorilla näyttää olevan enemmän tai vähemmän ongelmia teräväpiirtokanavien kanssa.

Esimerkiksi DNA:n antenniverkon HD-kanavilta puuttuu silloin tällöin äänet ja välillä kanavat eivät näy ollenkaan. Kaapelipuolen ongelmista voisi mainita esimerkisi Eurosport 2 HD -kanavan, joka oli katselukelvotonta mössöä pitkään DNA Welhon verkossa Helsingissä.

Myös uusi Yle HD -kanava on kohdannut paljon ongelmia. Esimerkiksi joillain kaapelioperaattoreilla kanavan äänet eivät aina toimi. Operaattoreilla on myös ongelmia saada Yle HD -kanavan ohjelmaopas toimimaan, mikä estää kanavan ohjelmien tallennuksen. Myös kanavan tekstitysten kanssa on ollut paljon ongelmia.

Oman lisänsä ongelmaan tuo vielä laitteissa olevat ongelmat. Esimerkiksi Wbox HD -digiboksilla ei ole voinut tallentaa Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD tai Silver HD -kanavia huhtikuun alusta lähtien. Aiemmin tallennus kyllä toimi näilläkin kanavilla.

Monesti tulee mieleen pitäisikö hankkia elokuvat ja sarjat laittomasti internetistä teräväpiirtomuodossa. Elokuvien laiton lataus olisi helppoa, nopeaa sekä kätevää, eikä silloin tarvitsisi tapella toimimattomien kanavien tai laitteiden kanssa.