The Pirate BayHelsingin käräjäoikeus on määrännyt Pirate Bayn perustajiin kuuluneen ja palvelun puhemiehenä toimineen Peter Sunde Kolmisopin maksamaan levy-yhtiöille suuret korvaukset. Levy-yhtiöt EMI Finland, Sony Music Entertainment Finland, Universal Music ja Warner Music Finland haastoivat Sunden oikeuteen kuudenkymmenen suomalaisartistin kappaleiden jakamisesta Pirate Bayssä.

Oikeuden päätöksessä on monia omituisia piirteitä. Levy-yhtiöiden kanteen ja käräjäoikeuden päätöksen mukaan Sunde on esimerkiksi vastuussa Pirate Bayn kautta tapahtuvista tekijänoikeuksien loukkauksista, vaikka kappaleet on jaettu palveluun muiden henkilöiden toimesta. Osa oikeudenkäyntiin liittyneistä kappaleista on lisäksi julkaistu ja siten jaettu Pirate Bayssä vasta paljon sen jälkeen, kun Sunde lopetti toimintansa Pirate Bayn parissa.

Sundelle määrättiin myös miljoonan euron uhkasakko, jos kanteessa mukana olleita kappaleita ei poisteta Pirate Baystä. Sundella ei kuitenkaan ole minkäänlaista mahdollisuutta poistaa kappaleita palvelusta, koska hän ei ole toiminut enää vuosiin Pirate Bayn ylläpidossa ja toisekseen muiden henkilöiden jakamien kappaleiden poistaminen torrent-palvelusta onnistuu vain, jos joka ikinen kappaleita jakava henkilö lopettaa niiden jakamisen.

Sunde määrättiin maksamaan levy-yhtiöitä edustaneelle Musiikkituottajat – IFPI Finland Ry:lle 350 892 euroa sekä siihen liittyvät noin viiden vuoden viivästyskorot. Lisäksi Sunden maksettavaksi tuli vastapuolen oikeudenkäyntikuluja lähes 55 000 euroa.