Elokuva”Hirveä häly niin pienestä asiasta. Vaikutus meille on ollut vähäisempi kuin säätila lauantaina”, kommentoi Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen Netflixiä. Elokuvia kivijalkamyymälöissä vuokraavien Filmtownin ja Makuunin elokuvavuokraukset jatkoivat laskua viime vuonna. Elokuvia vuokrattiin viime vuonna viisi prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna ja elokuvien vuokraus laski saman verran myös vuonna 2011.

Netflixin ovat ottaneet käyttöönsä vasta ensimmäiset kokeilijat, eikä palvelu ole vielä laajentunut kovinkaan paljon Suomessa. Myös Viaplay ja HBO Nordic tulivat markkinoille muutama kuukausi sitten ja MTV MEDIA tuo oman Filmnet-videopalvelunsa tarjolle kenties jo kevään aikana.

Nämä palvelut tulevat varmasti vähentämään elokuvien vuokrausta tulevina vuosina, kunhan ihmiset tutustuvat niihin ja ottavat niitä käyttöön enemmän. Luultavasti Filmtownin Nurminenkin tulee vielä huomaamaan, etteivät videopalvelut olekaan mikään pieni asia.

Nykyiset videopalvelut eivät kuitenkaan miellytä kaikkia. Esimerkiksi allekirjoittanut heitti DVD-soittimen roskikseen uuden television oston myötä. Tarkoituksena oli hankkia elokuvat television oston jälkeen Netflixin tai jonkin muun palvelun kautta. Netflixin, HBO Nordicin ja Viaplayn sisältö ei kuitenkaan osoittautunut kovinkaan mielenkiintoiseksi ja tällä hetkellä odottelen MTV MEDIAn Filmet-palvelun sisällön paljastumista. Normaaliin videovuokraamoon en ole kuitenkaan enää menossa, sillä vuokraukset hoidan nykyään Samsungin älytelevisiossa toimivan SF Anytime -nettivuokrauspalvelun kautta.