ElokuvaEn ole mikään elokuvien suurkuluttaja ja olenkin käynyt katsomassa elokuvateattereissa vain muutaman 3D-elokuvan. Jostain syystä mikään näistä elokuvista ei ole näyttänyt minusta mitenkään erikoisen hienolta ja parasta antia onkin usein ollut elokuvan alussa esitetyissä trailereissa.

Hobitti – Odottamaton matka -elokuvaa esitetään kolmena eri versiona. Normaalien 2D ja 3D -versioiden lisäksi tarjolla on tuplasti enemmän kuvia sisältävä kolmiulottteinen High Frame Rate -versio (HFR), jonka kävinkin katsomassa. HFR-elokuvissa esitetään normaalin 24 kuvan sijaan 48 kuvaa sekunnissa ja etukäteisvaroitusten mukaan tämä tekee kuvasta erittäin tarkan ja todentuntuisen.

Esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta – Sormuksen ritarit -elokuvassa oli kohtaus, jossa Frodo kumppaneineen taistelee örkkejä ja luolapeikkoa vastaan. Muun muassa tässä kohtauksessa kuvan tarkkuus ja peikon liikkeet ovat jättäneet toivomisen varaa ja halusin nähdä miten paljon paremmalta HFR-muotoinen Hobitti näyttää.

Hobitti – Odottamaton matka elokuva näytti erinomaiselta. Kuva oli koko elokuvan ajan hämmästyttävän terävä ja liiketoisto erinomaista. Kuva oli koko ajan niin terävä, että sen olisi voinut kuvitella olevan 4K-resoluution kuvaa. Myös elokuvan kolmiulotteisuus sopi elokuvaan täydellisesti. Aiemmin olen odottanut 3D-elokuvissa olevan joitain liioitellun kolmiulotteisia kohtauksia, mutta tällä kertaa en kaivannut niitä yhtään. Elokuvan kolmiulotteisuus yhdistetynä tosi terävän näköiseen kuvaan ja hyvännäköiseen liiketoistoon teki elokuvasta ennennäkemättömän kokemuksen. Suosittelen.

Jotkut Hobitti-elokuvan arvostelut ovat kritisoineet liiankin hyvännäköistä ja tarkkaa kuvaa ja kertoneet tarinan jäävän sivuosaan, kun katsojat keskittyvät seuraamaan liian hyvännäköistä kuvaa. Itse olen täysin eri mieltä, eikä erinomainen kuva mielestäni pilaa mitenkään elokuvan tarinaa.