ElokuvaLaittomia ohjelmia netistä hakevat ovat tottuneet saamaan SD-laatuiset tv-ohjelmat Xvid-muodossa. Tulevaisuudessa Xvid-videoita ei kuitenkaan tulla enää näkemään, sillä ne tullaan korvaamaan parempilaatuisilla x264-videoilla.

Suurin osa netistä löytyvistä laittomista televisiosarjojen jaksoista on lisätty nettiin niin sanottujen ”sceneen” kuuluvien ryhmien toimesta. ”Sceneen” kuuluvien ryhmien nimet löytyvät yleensä videotiedostojen nimistä ja näitä ryhmiä ovat esimerkiksi LOL ja ASAP.

”Scenellä” on omat säännöt ja ohjeet tiedostojen tekemiseksi ja nyt on julkaistu uudet SD-laatuisten televisio-ohjelmien videotiedostojen luontiohjeet. Ohjeiden mukaan SD-laatuisia televisiosarjojen jaksoja ei enää tallenneta Xvid-muotoon, vaan sen sijaan koodekkina täytyisi käyttää x264:ää. MP4-säiliön sisään tallennetun x264-videon laatu on yleisesti ottaen parempi kuin Xvid-videon ja sen lisäksi videoita voidaan pakata entistä pienemmiksi.

Monet ryhmät ovat aloittaneet x264-koodekin käytön videoiden luonnissa helmikuun 22 päivänä. Videoiden laatua parantava muutos on monien mielestä tervetullut, mutta muutos on saanut osakseen myös kritiikkiä. Esimerkiksi jotkut DVD-soittimet osaavat toistaa Xvid-muotoisia videoita, muttei uudempia x264-videoita.

Teräväpiirtoisten HD-sarjojen jaksot ovat olleet jo kauan saatavilla yleisesti vain x264-muodossa.