3DMonet yritykset kehittelevät ilman laseja katsottavia 3D-televisioita. Myös Massachusetts Institute of Technology (MIT) suunnittelee omaa versiotaan kolmiulotteisesta televisiosta, jonka katsominen ei vaadi katselulaseja.

Ensimmäinen oikeasti massamarkkinoille tullut lasiton 3D-näyttö löytyy Nintendo 3DS -pelikonsolista, minkä näyttöä voi kuitenkin katsoa vain yhdestä katselukulmasta. MIT jatkojalosti Nintendon ideaa ja sen suunnittelema High-Rank 3D (HR3D) -televisiota voidaankin katsoa kolmiulotteisuuden kärsimättä mistä tahansa kulmasta.

MIT:n HR3D-televisio koostuu kolmesta päällekkäisestä LCD-paneelista. Kolmea LCD-paneelia käyttäen television liiketoistosta saadaan riittävän nopeaa, kunhan paneelit tukevat 360 hertsin virkistystaajuus. Tällä hetkellä nopeimmat 240 hertsin paneelit eivät kuitenkaan vielä yllä tähän tavoitteeseen, mutta niitä käyttämällä on kuitenkin voitu jo rakentaa television prototyyppi.

MIT:n näytössä on myös mielinkiintoinen erikoisuus, sillä päätä kallistamalla voi ikäänkuin kurkata esimerkiksi kulman taakse. Tällaiselle ominaisuudelle löytyisi varmasti käyttöä esimerkiksi tietokonepeleistä.

Alla on MIT:n HR3D-televisiota esittelevä video.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VJWJMh1PmR4&w=450&h=253&rel=0]