Yle AreenaYle on julkaissut Areena-nettitelevisiostaan iPad-sovelluksen, jolla voi katsella ja kuunnella kaikkia Yle Areenaan tallennettuja ohjelmia. Suorien ohjelmien katsominen ei kuitenkaan vielä onnistu, mutta tämäkin ominaisuus lisätään sovellukseen tulevaisuudessa.

Yle Areenan iPad-sovelluksessa on erikoisuutena mahdollisuus katsella ohjelmaa television kautta Apple TV -laitteen avulla. Uuden sovelluksen tekemiseen meni odotettua kauemmin aikaa Applen vaatimusten vuoksi.

”Tässä oli erilaisia vaikeuksia, tai niin kuin nykyisin sanotaan, haasteita. Meillä oli väärää tietoa Applen vaatimuksista. Matalin laatu piti ottaa mukaan Applen vaatimuksesta ja sen tekemiseen meni aikaa. Laadultaan se on kauheaa kuraa. Sillä ei juuri liikkuvaa kuvaa jaksa katsoa”, sanoo Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakana Digitodaylle.

Yle Areenaa voidaan käyttää myös iPhonella, Android-laitteilla sekä Lumioissa toimivalla Nokia TV -sovelluksella. Yle Areena iPad-sovelluksen voi ladata tietenkin Applen sovelluskaupasta.