AntenniDNA aikoo lähettää MTVN HD ja Animal Planet HD -teräväpiirtokanavat ilmaiseksi antennikoteihin 1. – 28. joulukuuta. DNA:n HD-kanavia voi katsoa joulukuussa DVB-T -standardin mukaisella televisiolla, josta löytyy MPEG-4 -viritin. Television lisäksi tarvitaan VHF-antenni, joka on suunnattu DNA:n jo käytössä oleviin lähetinmastoihin.

Aluksi teräväpiirtokanavia voi katsella pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla ja Lahden alueella. Joulukuun alussa käytössä ovat Helsingin Oulunkylässä, Espoon Järvikylässä, Lahden Radiomäellä ja Valkeakosken Pispantallissa sijaitsevat lähettimet.

DNA laajentaa HD-verkkoaan joulukuun aikana niin, että se kattaa vuodenvaihteessa noin 2 miljoonaa suomalaista. ”Verkon rakentaminen on edennyt hienosti. Verkon näkyvyysalueen arvioidaan kattavan vuodenvaihteessa lähes puolet suomalaisista isoimmissa Etelä-Suomen kaupungeissa”, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Väisänen.

Vuodenvaihteessa DNA ottaa käyttöön DVB-T2 -standardin mukaiset lähetykset, jollon HD-kanavia voi seurata enää uusilla DVB-T2 -laitteilla. Vuodenvaihteen jälkeen alkavat maksulliset lähetykset vaativat myös CI+ -korttimoduulin tai CI+ -tekniikkaa tukevan digiboksin sekä DNA:n katselukortin.

Nämä kaksi HD-kanavaa on lisätty myös Digilelujen HD-kanavat -sivulle, josta löytyy helposti Suomessa näkyvät teräväpiirtokanavat.