Mobiili-TVHollanti on päättänyt lopettaa DVB-H -mobiilitelevisionsa kesäkuussa liian pienten käyttäjämäärien vuoksi. Mobiilitelevisiolla on ollut Italiassa vain noin 40 000 käyttäjää, jotka ovat katsoneet ohjelmia keskimäärin 9 minuuttia päivässä.

Suomessakin on viime päivinä keskusteltu mobiilitelevision tulevaisuudesta. Digita haluaisi jakaa mobiilitelevision taajuudet uudelleen DVB-T2 -tekniikalle, mutta mobiili-TV -palveluita myyvä DNA vastustaa ajatusta. DNA on myynyt tuhansia sopimuksia kahden vuoden sopimuksilla, eikä niiden toimintaa ei voi lopettaa kesken kaiken.

DVB-T2 -tekniikkaa voitaisiin käyttää myös mobiilitelevisiokanavien välittämiseen, mutta tekniikkaa tukevia mobiililaitteita ei vielä löydy markkinoilta. Digitan liiketoimintajohtaja Kari Risbergin mukaan laitevalmistajat kuitenkin harkitsevat DVB-T2 -mobiililaitteiden valmistuksen aloittamista.

Italian mobiilitelevisiota ylläpitävä Telecom Italia on päättänyt lopettaa lähetykset, joten Suomi on ainoa Eurooppalainen maa, jossa DVB-H lähetykset jatkuvat edelleen.