HD readyViestintäministeri Suvi Lindén uskoo, ettei Suomella ole vielä 2016 valmiutta siirtyä teräväpiirtolähetyksiin antenniverkossa. Hänen mukaansa teräväpiirtolähetyksiin siirrytäänkin arvioitua hitaammin, ehkä vasta vuonna 2020. Lindénin mukaan teräväpiirron tuleminen ei aiheuta yhtä nopeaa muutosta kuin siirtyminen analogisesta digitaalisen televisioon ja muutosta voidaankin verrata väritelevision saapumiseen Suomeen. ”Mustavalkoisten lähetysten rinnalla tuli koko ajan värilähetyksiä, enkä edes muista, milloin me siirryimme kokonaan väritelevisiolähetyksiin”, sanoo Lindén.

Lindénin mukaan siirtymän tapahtuessa suomalaisilla on jo uudet televisiot, sillä nykyään puhutaan selvästi alle kymmenestä vuodesta televisioiden kestoiässä. Lindén sanoo myös, ettei teräväpiirton siirtymisestä kannata huolestua, sillä kenenkään ei tarvitse ostaa uutta boksia seuraavaan kymmeneen vuoteen, jos ei itse halua.

Kaapelitalouksissa on mahdollista katsella teräväpiirtokanavia jo nyt ja antenniverkon teräväpiirtoiset koelähetykset tulevat alkamaan viimeistään 31.12.2010.