YLEYle on on luopunut säästösyistä omia ohjelmia lähettävästä YLE HD -kanavasta. Sen sijaan kanavan on suunniteltu lähettävän arkisin YLE TV2:n ohjelmia ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmia teräväpiirtona. Ylen HD-projektia vetävän ohjelmistopäällikkö Ingegerd Pesosen mukaan muiden kanavien ohjelmiston lähettäminen teräväpiirtona on edullista, koska kanava ei tarvitse omaa lähetysyksikköä, eikä uusien ohjelmien esitysoikeuksista tarvitse maksaa lisämaksua.

Kanavan sisällöstä osa tulee olemaan aitoa teräväpiirto-ohjelmaa ja osa tavallisesta SD-kuvasta teräväpiirroksi muunnettua ohjelmaa. Kanavan ohjelmisto on näennäisesti ilmaista, sillä sen katselu tulee vaatimaan katselukortin, jonka DNA:n johtaja Pekka Väisänen arvelee maksavan muutaman euron kuukaudessa.

YLE HD -kanavan katsominen antenniverkossa tarkoittaa uuden DVB-T2 -digiboksin hankkimista. Antenniverkon teräväpiirtolähetyksistä vastaava DNA aikoo aloittaa Etelä-Koreasta tulevien DVB-T2 -digiboksien maahantuonnin ja myynnin. Väisänen kertoo DNA:n haluavan välttää omalla maahantuonnilla digi-tv:n alkuvaiheen virheet. Väisänen myös lupaa yhtiön maahan tuomien digiboksien toimivan varmasti.