KickassTorrentsKickassTorrent on ollut pari vuotta maailman suosituin torrent-sivusto miljoonilla päivittäisillä kävijöillä. Sivuston suosiosta kertoo esimerkiksi se, että viime tammikuussa sivusto rankattiin maailman 85. suosituimmaksi nettisivustoksi.

KickassTorrentin perustajaksi uskottu kolmekymmentävuotias ukrainalainen Artem Vaulin on pidätetty Puolassa ja yhdysvaltalaisviranomaiset toivovat hänen luovuttamistaan Yhdysvaltoihin. Valunia syytetään muun muassa tekijänoikeusrikkomuksista, tekijänoikeuksilla suojattujen materiaalien levittämisestä yli miljardin dollarin arvosta sekä rahanpesusta.

Yhdysvaltain viranomaiset pääsivät Vaulinin jäljille muun muassa ostamalla mainostilaa KickassTorrentista ja selvittämällä tätä kautta sivuston käytössä olevan pankkitilin. Viranomaiset saivat myös selville mistä ip-osoitteesta kirjauduttiin KickassTorrentin Facebooksivulle ja samasta osoitetteesta kirjauduttiin samana päivänä myös iTunesiin. Ip-osoitteen löytymisen jälkeen Apple antoi viranomaisille iTunes-tunnuksen takaa löytyvät henkilötiedot.

KickassTorrentin kaikki sivustot on poistettu käytöstä ja tämä on ilmeisesti tehty vapaaehtoisesti, sillä viranomaiset eivät ole vielä takavarikoineet sen verkkotunnuksia. Voipi olla, että KickassTorrentin toiminnassa mukana olleilla henkilöillä on nyt hivenen kuumat paikat, sillä viranomaisilla on ilmeisesti paljon tietoja myös Vaulinin apulaisista. Viranomaisilla on ilmeisesti tietoja myös torrenttien lähettäjistä. On kuitenkin epätodennäköistä, että viranomaiset alkaisivat tutkia satunnaisia torrenttien lataajia, mutta suuressa mittakaavassa torrentteja muiden saataville laittaneet henkilöt saattavat olla ainakin jonkinasteisen tutkinnan alaisia.