MaxivisionMaxivisionin televisiopalvelulla voidaan tehdä tallennussääntöjä, joiden avulla palvelu tallentaa automaattisesti sarjoja. Maxivisionn teki tallennussääntöjen luonnista eilen hieman helpompaa, sillä nyt niitä voidaan luoda suoraan netin palvelukeskuksen ohjelmaoppaasta.

Maxivisionin parannus ei tosin ole kovinkaan idioottivarma, sillä se lisää tallennussäännön ohjelman nimeen myös ohjelmaoppaassa näkyvän ikärajan, esimerkiksi ’Emmerdale (7)’. Tällöin tallennussääntö tallentaa vain ohjelmat, joiden nimestä tai kuvauksesta löytyy ’(7)’, muttei niitä jaksoja, joissa ikäraja on erilainen. Uuden systeemin käyttäjän täytyykin itse huomata poistaa ikärajamerkintä ohjelman nimen perästä.

Maxivisionin tallennussäännöissä on kaiken lisäksi ollut nyt pari viikkoa ongelma, jonka vuoksi palvelu ei ole osannut ajastaa sunnuntain ohjelmia automaattisesti. Ilmoitin asiasta Maxivisionille edellisen viikon sunnuntaina ja he lupasivat selvittää asiaa. Selvityksistä huolimatta ongelma toistui jälleen viime sunnuntaina. Nyt olenkin joutunut lisäämään kalenteriini muistutuksen, jotta muistan tarkistaa sunnuntain ajastukset lauantai-iltana. Päivitys 1.5.2016: Maxivision on nyt korjannut tämän ongelman.

Maxivisionin tallennussäännöissä on paljon sarjoja katsovia käyttäjiä kiusaava toinenkin ongelma, jota Maxivision ei ole aikeissa poistaa. Maxivisionin tallennussääntöjä voidaan nimittäin luoda vain 100 kappaletta. Sata sääntöä saattaa tuntua suurelta määrältä, mutta se tulee täyteen yllättävänkin helposti, jos haluaa tallentaa joka ikisen seuraamansa sarjan tallennussäännöillä. Harva, jos kukaan, seuraa koko ajan yli sataa sarjaa, mutta tallennussääntöjen ideana onkin tietenkin se, että niissä on myös tauolla olevia sarjoja.