MegauploadMegaUploadin suomalaisenkin passin omistava Kim Dotcom väittää uusiseelantilaiselle tuomioistuimelle olevansa syytön nettipiratismiin ja rahanpesuun. Dotcom vaatii päästä takuita vastaan vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäynnin alkua. Syyttäjä sen sijaan haluaa pitää Dotcomin vankeudessa, koska hän voisi paeta maasta miljoonaomaisuuden ja usean henkilöllisyytensä avulla.

MegaUploadin mukaan sivusto tarjosi vain tallennustilaa tiedostoille, mutta Yhdysvaltain viranomaisten mukaan sen kautta jaettiin piraattitiedostoja. Laittoman materiaalin vuoksi sivusto suljettiin viime viikolla ja sen perustaja sekä ylläpitäjiä pidätettiin. Tällä hetkellä kuusi syytetyistä on saatu kiinni, mutta slovakialainen Julius Bencko on edelleen vapaalla jalalla.

MegaUploadin sulkemisella saattaa olla vaikutusta myös muiden tiedostonjakopalveluiden toimintaan. Esimerkiksi tiedostonjakopalvelu FileSonicin omistajat pelästyivät MegaUploadin kohtaloa ja päättivät poistaa tiedostojen jakotoiminnon kokonaan käytöstä.