HeadwebNetin kautta videoita vuokraava Headweb on julkaissut Samsungin älytelevisioissa toimivan sovelluksen, joka mahdollistaa SD- ja HD-tarkkuuden elokuvien vuokrauksen suoraan television ruudulta. Headweb tarjoaa vuokrattavaksi tuhansia elokuvia ja esimerkiksi animaatioelokuvista löytyy usein myös suomeksi puhuttu versio. Headwebin uutuuselokuvien vuokrahinta on yleensä noin neljä euroa.

Headwebin sovellus toimii monissa Samsungin viime vuoden televisiomalleissa. Sovellus toimii 5-sarjan LED-televisioissa alkaen mallista D5705 ja 6-sarjan plasmatelevisioissa alkaen mallista D6905. Headweb on julkaissut sovelluksen myös LG:n älytelevisioille noin vuosi sitten.

Headwebin uutinen herätti mielenkiintoni ja päätinkin selvittää mitkä muut Suomessa toimivat videovuokrauspalvelut toimivat suoraan televisioissa. Tämä lista ei ole täydellinen, mutta kertoo hyvin suomalaisten nettivideovuokraamoiden laajentumisesta televisioihin.

Viasatin Video-on-Demand -palvelu Viaplay toimii LG:n sekä Samsungin älytelevisioilla ja Canal Digitalin GO-palvelu toimii tällä hetkellä Samsungin televisioissa ja tulevaisuudessa myös LG:n televisoissa. SF Anytime -nettivuokraamon sovellus on saatavana LG:n, Samsungin ja Panasonicin älytelevisioihin.

Hieman omituisesti Suomessa toimivien videopalveluiden sovellukset eivät toimi Sonyn televisioissa tai ainakaan tietoa näistä sovelluksista ei löytynyt pikaisella etsimisellä.