MTV3MTV Oy sai viime viikolla Valtioneuvostolta ohjelmistoluvan MTV3 HD -teräväpiirtokanavalle. Nyt on selvinnyt, että MTV3 HD -kanavan tarjonta tulee olemaan pääosin aitoa HD-ohjelmaa jo tämän vuoden loppuun mennessä.

”Tulemme aloittamaan ylös-skaalatulla versiolla, mutta varsin pian myös ensimmäiset natiivi-HD sisällöt tulevat kanavalle. Tavoitteena on, että vuoden 2011 loppuun mennessä suurin osa kanavan sisällöstä perustuisi natiivi-HD -kuvanlaatuun”, sanoo MTV Oy:n maksutv:n jakelujohtaja Juha Mustonen.

Kanava aikoo esittää myös F1-kisat natiivilla HD-laadulla myöhemmin kauden aikana. ”Edelliseen viitaten, alussa myös F1 sisältö on ylös-skaalattua, mutta siirrymme myös tuon osalta jollakin aikataululla kauden aikana käyttämään natiivi-HD -laatua. Todennäköisesti kuitenkin vasta syksyn osa-kilpailujen yhteydessä”, sanoo Mustonen. MTV3 HD -kanava tullee saamaan myös monikanavaäänet, sillä 5.1-kanavainen äänijärjestelmä on myös rakenteilla.

MTV3 HD -kanava pyritään saamaan antenniverkon lisäksi myös muiden jakeluverkkojen operaattoreiden tarjontaan mahdollisimman nopeasti.