NetflixMonet suomalaisetkin Netflixin käyttäjät katsovat sarjoja ja elokuvia suuremman sisällön vuoksi esimerkiksi Yhdysvaltain Netflixistä VPN:n ja muiden kiertomenetelmien avulla. Netflix kertoi kuitenkin viikko sitten estävänsä muiden maiden Netflixin käytön. Netflixin ilmoitus saattaa johtua siitä, että oikeudenhaltijat haluavat rajoittaa ohjelmiensa tarjoamista varsinkin nyt, kun palvelu laajeni lähes koko maailmaan.

Nyt Netflix on ottanut ensimmäiset VPN-estot käyttöön Australiassa, missä osa uFlix-VPN:n käyttäjistä ei enää pääse katsomaan Netflixin ulkomaisia sisältöjä. VPN:n käyttäjien esto ei kuitenkaan ole helppoa, sillä VPN-palveluntarjoajat voivat ottaa käyttöön aina uusia IP-osoitteita, joita Netflix ei ole vielä estänyt.

Osa VPN:n tarjoajista on jo ilmoittanut, ettei Netflix pysty estämään heidän käyttäjiä katsomaan ulkomaisen Netflix-tarjontaa. iIlmaisten VPN:ien käyttäjien tilanne saattaa olla huonompi, sillä ne eivät välttämättä halua leikkiä Netflixin kanssa kissa-ja-hiiri-leikkiä. Toisaalta ”toimii myös Netflixin kanssa” saattaisi olla heillekin hyvä keino saada ilmaiskäytön lisäksi myös lisää maksavia käyttäjiä.