NetflixNetflixin parhaasta Super HD -kuvanlaadusta ovat tähän saakka päässeet nauttimaan operaattoreiden asiakkaat, kunhan operaattori on liittynyt Netflixin Open Connect -verkkoon. Nyt Netflix on päättänyt alkaa tarjoamaan 1080p-resoluution Super HD -kuvaa kaikille asiakkaille, operaattorista riippumatta.

Netflilx kuitenkin muistuttaa, että paras kuvanlaatu vaatii nopeaa nettiyhteyttä. Netflix tarjoaa operaattoreille edelleen mahdollisuutta liittyä Open Connect -verkkoon, jolloin useammat operaattorin asiakkaat saisivat katsottavakseen Super HD -kuvaa.

Netflixin Open Connect -verkkoon liittyminen on helppoa, sillä operaattoreiden täytyy vain lisätä konesaleihinsa Netflixin ilmaisia laitteita. Suomesta esimerkiksi Elisa ja DNA ovat liittyneet Netflixin Open Connect -verkkoon, mutta Sonera ei. Sonera on kertonut kesällä keskustelualueellaan, että Netflixin laitteet vievät tilaa ja kasvavan liikenteen Soneralle aiheuttamat kulut nousevat. Sonera lupasi ilmoittaa asian etenemisestä keskustelualueellaan, muttei ole kuitenkaan ilmoittanut mitään syyskuun loppuun mennessä.

Netflix kertoo sivuillaan myös tilastoja joidenkin operaattoreiden verkon keskinopeuksista ja tällä listalla Sonera on listattu Suomen hitaimmaksi operaattoriksi. Kenties Sonera tietää, ettei sen verkko pysty välittämään Netflixin parasta laatua asiakkailleen, eikä ole siksi liittynyt Netflixin Open Connect -verkkoon.