NetflixNetflix on ilmoittanut tulevansa Suomeen vielä tämän vuoden aikana. Netflix tulee tarjoamaan kuukausimaksun hinnalla katsottavaksi Hollywood-elokuvien ja sarjojen lisäksi myös kansallisia ja kansainvälisiä elokuvia ja sarjoja. Monet Netflixin ohjelmat tarjotaan teräväpiirtotarkkuudella ja Dolby Digital Plus äänien kera.

Netflix muuttaa television katselua paljon, sillä käyttäjät voivat katsoa haluamiaan ohjelmia milloin se heille parhaiten sopii. Ohjelmia ei tarvitse ajastella tai odottaa niiden televisioesityksiä, sillä kaikki palvelun tarjonta on aina käytettävissä. Netflixin palvelua voidaan käyttää tietokoneen lisäksi monilla uusilla televisioilla, Blu-ray -soittimilla, pelikonsoleilla sekä mobiililaitteilla.

Palvelun tarkemmat tiedot, kuten hinta ja sisältö, tullaan julkaisemaan myöhemmin. Palvelun hinta tullee olemaan vastaava kuin Irlannissa, missä Netflixin käyttö maksaa 6,99 euroa kuukaudessa. Suomen lisäksi Netflix aukeaa tänä vuonna Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko ei ole ollenkaan innostunut Netflixin tulosta Suomeen. ”Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapistettä vaan potkitaan munille niin paljon kuin pystytään”, sanoi Rotko viime viikolla. Rotko myös totesi, ettei MTV Media aio myydä Netflixille sisältöä.

Netflixistä kiinnostuneet voivat ilmoittaa Netflixille sähköpostiosoitteensa, mihin ilmoitetaan Netflixin avautumisesta. Aiempien huhujen mukaan Netflix aloittaisi Suomessa 15. lokakuuta 14 000 nimikkeellä, joista 60 prosenttia olisi elokuvia ja 40 prosenttia sarjoja.

Odotatko sinä Netflixiä?