NetflixElokuvia ja sarjoja jakoon laittavilla piraateilla on monia keinoja hankkia ohjelmia. Esimerkiksi 4K-resoluution videoita on saatu kopioitua Netflixistä ja Amazonista joidenkin laitteiden kopiosuojaukset ohittamalla.

Nyt tutkijat ovat löytäneet Chrome-selaimesta bugin, joka mahdollistaa kopiosuojattujen elokuvien ja sarjojen kopioinnin salaamattomassa muodossa suoraan selaimen kautta. Ongelmaa hyväksikäyttämällä käyttäjä voi kopioida esimerkiksi Netflixin, HBO Nordicin tai Viaplayn elokuvia ja sarjoja omalle koneelle.

Tutkijat ovat löytäneet ongelman jo kahdeksan kukautta sitten ja he kertoivat bugista Googlelle kuukausi sitten. Ongelmaa ei ole vielä korjattu, mutta Google kertoo tutkivansa sitä. Chromen lisäksi bugi saattaa löytyä muistakin Chromium-pohjaisista selaimista.

Uusia 4K-resoluution videoita ei kuitenkaan voida tallentaa Netflixistä omalle koneelle hyödyntämällä tätä bugia, sillä Netflixin 4K-videoita voidaan katsella tällä hetkellä vain 4K:ta tukevilla älytelevisioilla ja Blu-ray -soittimilla. Itse asiassa Netflixin maximiresoluutio Chromea käytettäessä on vain 720p, sillä vain Internet Explorer, Edge ja Safari tukevat 1080p-resoluutiota.