NetflixMonet Netflixin käyttäjät ovat toivoneet mahdollisuutta katsella Netflixin elokuvia ja sarjoja ilman verkkoyhteyttä. Netflixin sisällöstä vastaava johtaja Ted Sarandos on kuitenkin nyt kertonut offline-katselun saattavan olla mahdollista tulevaisuudessa.

Netflix ei ole eiempina vuosina edes harkinnut offline-katselun mahdollistamista, mutta itse asiassa jo viime huhtikuussa yhtiön toimitusjohtaja Reed Hastingsin sanoi, että yhtiön pitäisi suhtautua offline-mahdollisuuteen avoimin mielin.

Netflix toimii nykyään lähes jokaisessa maassa, mutta monissa maissa mobiili- ja wlan-yhteydet eivät ole länsimaisella tasolla. Sarandosin mukaan mahdollisesti tulossa oleva offline-katselu helpottaisikin Netflixin käyttöä näissä heikompien nettiyhteyksien maissa.

Sarandos ei antanut mahdolliselle offline-katselulle mitään aikataulua ja on myös mahdollista, ettei se tule ollenkaan saataville parempien nettiyhteyksien maissa.

Myös YouTube julkaisi muutama viikko sitten uuden YouTube Go -sovelluksen, joka on myöskin tarkoitettu helpottamaan videoiden katselua heikkojen nettiyhteyksien alueilla. Aluksi Intiassa julkaistulla YouTube Go -sovelluksella voidaan katsella YouTuben videoita offline-tilassa ja videoita voidaan siirtää puhelimeen jopa ilman verkkoyhteyttä.