Pioneer OnePioneer One on scifi-sarja, joka alkaa salaperäisen avaruusaluksen saapumisella maan ilmakehään. Josh Bernhard ja Bracey Smith saivat sarjan käsikirjoituksen valmiiksi keväällä 2010, jonka jälkeen he päättivät etsiä sarjalle rahoituksen internetin kautta ja myös jakaa sen ilmaiseksi netissä.

Kaksikko päätti käyttää hyväkseen VODO-palvelua, joka tarjoaa elokuvien tekijöille mahdollisuuden mainostaa ja jakaa tuotoksiaan BitTorrentin avulla netissä. Kaksikko sai kerättyä ensimmäisen jakson tekemiseen tarvittavat 6 000 dollaria ja julkaisi ensimmäisen jakson kesäkuussa VODO-palvelussa.

Ensimmäistä jaksoa on katsottu VODOn kautta jo lähes miljoona kertaa. VODOn lisäksi jakso löytyy myös muun muassa The Pirate Baystä. Pilottijakso valittiin myös vuoden parhaaksi draamasarjan pilotiksi New Yorkin televisiofestivaaleilla.

”Päätimme istua alas ja suunnitella tulevaisuutta pilotin aiheuttaman kohun jälkeen. Tajusimme, että meidän täytyisi tehdä monta jaksoa kerralla, jotta niiden tekeminen olisi kustannustehokasta”, Josh Bernhard kertoi TorrentFreakille. Sarjan tekijät päättivät jatkaa sarjan tekemistä ja seuraavia jaksojaa varten kerättiin 30 000 dollaria. Lokakuussa kuvattiin kolme uutta jaksoa, joista ensimmäinen on nyt ladattavissa ilmaiseksi VODOn kautta.

Ensimmäinen kausi tulee sisältämään seitsemän jaksoa, joiden jälkeen sarjan on tarkoitus jatkua uusilla kausilla. Sarjan edistymistä ja sen jaksoja voi seurata VODO-palvelusta.