TVkaistaTelevisiopalvelu TVkaista on asetettu konkurssiin helmikuunn alussa. TVkaistaa haki konkurssiin saatavien vuoksi Hibox Systems, joka on vastannut TVkaistan teknisestä alustasta. Tällä hetkellä ei ole tiedossa kauanko TVkaistan asiakkaat voivat vielä käyttää palvelua.

TVkaistan toimitusjohtaja on myös kadonnut. Konkurssipesän hoitaja ei ole saanut toimitusjohtajaan yhteyttä, eikä häntä ole onnistuttu haastamaan oikeuteenkaan. TVkaistan toimitusjohtaja ja tekninen johtaja ovat syytettyinä tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta sekä törkeästä petoksesta. Lisäksi yhtiöä neuvonut lakimies on syytteessä tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

TVkaista kertoi aiemmin, että jokaisella heidän asiakkaallaan on oma digiboksi, joka hoitaa tämän asiakkaan tallennukset. TVkaistan konehuone oli kuitenkin vain kulissihuone, sillä siellä oli vain 2996 tallentamiseen kykenemätöntä kytkintä, jotka eivät olleet edes kytkettyinä sähköverkkoon tai internettiin.

Alunperin tutkintapyyntö jätettii jo vuonna 2009 ja sen jättivät Yleisradio, MTV, Sanoma Entertainment Finland, Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos, Kopiosto, Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ja Musiikkituottajat Ifpi Finland.

Nyt ainakin osittain samat tahot yrittävät vaikeuttaa televisio-ohjelmien nettitallennusta. Uuden lakiehdotuksen mukaan esimerkiksi Elisa Viihteen, Sonera Viihteen ja Maxivisionin kaltaisten palveluiden käyttäjät eivät voisi enää kelata mainoksia ja tallenteet olisivat katsottavissa vain kaksi vuotta. Lakiehdotus on saanut monissa medioissa paljon huonoa palautetta ja myös Digilelut on tehnyt adressin, jolla vastustetaan pakkomainoksia. Käy allekirjoittamassa adressi täällä.