YleKerroimme perjantaina Ylen HD -kanavien tallennuksen kiemuroista verkkotallennuspalveluissa, joita ovat muun muassa Elisa Viihde, Sonera Viihde sekä Maxivision Viihde. Kerroimme myös pyytäneemme lisätietoja Ylen kanavien verkkotallennuksesta, muttemme olleet saaneet vastausta kysymyksiimme lähes kahteen viikkoon. Tämän vuoksi päätin yrittää saada vastausta vielä kerran ja tänään sain huonoja uutisia Yleltä.

Yle kertoo selvästi, että millään operaattorilla ei ole Ylen antamaa lupaa tarjota asiakkailleen Ylen ohjelmia tallennuspalvelussaan. Ja tässä tarkoitetaan siis kaikkia Ylen kanavia, teräväpiirtoa ja tavalisia kanavia. Vastauksen mukaan ohjelmien käyttö operaattoreiden verkkotallennuspalveluissa ei ole mahdollista yksityiskopiointisäännöksen nojalla.

Yle kertoo aiheesta myös lisää:

Yle ei ole sopinut eikä voikaan sopia verkkotallentamisesta ohjelmistonsa osalta kattavasti.

Yle ei voi luovuttaa tallentamisoikeutta sellaiseen ohjelmaan, jossa on vähänkin musiikkia. Musiikin liesensioinnista vastaavat Teosto ry ja Gramex ry.

Ylen ulkomainen ohjelmisto on kauttaaltaan sellaista, johon Ylellä on esitysoikeudet vain omilla kanavillaan ja omassa palvelussaan.

Yle ei voi luovuttaa operaattorille sellaista mitä sillä itselläänkään ei ole eli oikeutta tallentaa ohjelmia.

Yle kertoo lisänneensä saman tekstin tänään myös usein kysyttyjä kysymyksiä -sivuillensa, joten asia on ahrvinaisen selvä. Millään operaattorilla ei ole lupaa antaa asiakkaidensa tallentaa Ylen kanavia. Yle viittaa jälleen myös lakiehdotukseen, jonka mukaan verkkotallennuspalveluiden asiakkaat eivät voi enää tulevaisuudessa kelata mainosten yli. Vastusta lakiehdotusta allekirjoittamalla Digilelujen luoma adressi, jonka on tämän kirjoitushetkellä allekirjoittanut jo yli 200 henkilöä.