NetflixYhdysvalloissa on monia videopalveluita, joiden kautta voi katsella elokuvia ja sarjoja helposti silloin kun se itselle parhaiten sopii. Hulun ja Netflixin kaltaiset palvelut toimivat suoraan monilla eri laitteilla, sillä niitä voidaan käyttää tietokoneen lisäksi esimerkiksi televisioilla, konsoleilla ja Blu-ray -soittimilla.

Näitä palveluita ei ole kuitenkaan näkynyt pahemmin Euroopassa, saati sitten Suomessa. Me olemme joutunneet katsomaan ohjelmat joko suoraan televisiosta tai tallentamaan ne digibokseilla. Jotkut edistyneemmät ovat hankkineet käyttöönsä esimerkiksi Elisa Viihteen, Soneran Koti TV:n tai Maxivisionin kaltaisen iptv-palvelun.

Digibokseilla voi usein tallentaa vain parilta kanavalta kerrallaan ja ajastukset on usein muistettava tehdä itse. Iptv-palveluilla voidaan tallentaa monilta kanavilta samaan aikaan, mutta maksukanavien tallennus ei useinkaan onnistu niiden kautta. Hulun ja Netflixin kaltaisilla palveluilla voidaan sen sijaan katsella kymmeniä tuhansia elokuvia ja sarjoja video-on-demand -periaatteella, mikä tarkoittaa että ohjelmia ei tarvitse tallentaa, ne vain valitaan listalta.

Kalle Kinnunen kertoo Suomen Kuvalehden blogissa, että Netflix olisi tulossa Suomeen pian, ehkä jo tänä syksynä. Netflixin saapuminen olisi todella miellyttävä uutinen ja ainakin allekirjoittanut tulisi päivittämään television hetimiten sellaiseksi, mihin voisi asentaa Netflixin sovelluksen ja samalla heittäisin pois Maxivisionin ja kenties digiboksinkin, riippuen tosin millaista sisältöä Netflix tarjoaisi Suomessa.

Yhdysvalloissa Netflixin kuukausimaksu on 8 dollaria ja Irlannissa palvelun saa 6,99 eurolla. Irlannissa ohjelmien valikoima on tosin tällä hetkellä suppeampi kuin Yhdysvalloissa. Palvelulla on jo 26 miljoonaa asiakasta.

Päivitys 8.8.2012 klo 12:09: Kalle Kinnunen kertoo Twitterissä, että kolme eri lähdettä on maininnut Netflixin tulevan Suomeen 15.10.2012.

Päivitys 8.8.2012 klo 12:20: Jani Halme kertoo Twitterissä, että Netflix toisi Suomeen aluksi 14 000 nimikettä, joista 60 prosenttia olisi elokuvia ja 40 prosenttia sarjoja.