KatsomoKatsomo.fi -nettitelevisio yritettiin lamauttaa palvelunestohyökkäyksellä USA-Suomi jääkiekkopelin aikana. Ennen ottelun alkua alkaneen hyökkäyksen kerrotaan aiheuttaneen MTV Median nettitelevisiolle teknisiä ongelmia.

”Palvelua häirittiin lähes koko pelin ajan ja se koski noin 20 000 ihmistä, jotka olivat hankkineet ns. Katsomo.fi-pelipassin”, kertoo MTV Median urheilutiedottaja Simo Salmela Ylelle.

Selvitämme tapahtunutta tämän yön saadaksemme tarkempaa tietoa, että mistä tässä tarkalleen ottaen oli oikein kysymys, kertoi MTV:n johtaja Jorma Härkönen eilen illalla Ilta-Sanomille. Härkösen mukaan palvelunestohyökkäyksiä on ollut aiemminkin, mutta tämä hyökkäys oli poikkeuksellisen laaja.

Henkilökohtaisesti tuntuu hieman epäilyttävältä syyttää lähetyksen ongelmista palvelunestohyökkäystä, koska vikahan on voinut johtua yksinkertaisesti katsojien määrästä. Esimerkiksi 4.5. pelatun Valko-Venäjän ja Suomen välisen ottelun seuraaminen oli vaikeaa Katsomo.fi -palvelun kautta, sillä monet katsojat valittivat palvelun pätkivän ja nykivän. Toisaalta ehkä nämäkin pätkimiset johtuivat palvelunestohyökkäyksestä.