MusiikkiYhdysvaltain oikeuslaitos tuomitsi Joel Tenenbaumin maksamaan kolmenkymmenen musiikkikappaleen latauksesta ja jakamisesta 675 000 dollarin (nykykurssilla 540 000 euroa) korvaukset vuonna 2009. Tenenbaumille annettiin mahdollisuus sopia tapaus ennen oikeuskäsittelyä 5000 dollarilla, mutta epäonninen opiskelija halusi selvittää oikeuslaitoksen kannan asiaan.

Korkeampi oikeusaste laski korvaussumman myöhemmin 67 500 dollariin, mutta vetoomustuomioistuin nosti korvaukset takaisin alkuperäiselle tasolle. Yhdysvaltain korkein oikeus ei ottanut tapausta enää käsittelyyn toukokuussa, mutta Tenenbaum yritti vielä etsiä muita ratkaisuita ongelmaansa.

Tenenbaum yritti vielä kumota oikeuden päätöstä Massachusettsin piirioikeudessa, mutta tämäkään oikeuslaitos ei tiputtanut korvauksia. Tenenbaum joutuu siis maksamaan jokaisesta jakamastaa kolmestakymmenestä musiikkikappaleesta 22 500 dollarin (noin 18 000 euroa) korvaukset.

Jotkut piratismista kärähtäneet tai esimerkiksi Direct Connect -hubien ylläpitäjät ovat joutuneet maksamaan satojen tuhansien eurojen korvauksia myös Suomessa. DC-hubien ylläpitäjiä on tuomittu Suomessa myös vankeuteen.