MegauploadTorrenttien tai Direct Connect -vertaisverkkojen kautta laittomia tiedostoja latailevat voivat saada korvausvaatimuksia helpommin, kuin tiedostonjakopalveluiden käyttäjät. Tämän vuoksi MegaUpload ja muut vastaavat palvelut ovat saavuttaneet suuren suosion.

Yhdysvaltain viranomaiset päättivät sulkea MegaUploadin ja pidättää sivuston perustajan sekä johtajia. Syytösten mukaan MegaUpload on aiheuttanut tekijänoikeuksien omistajille lähes 400 miljoonan euron vahingot.

Järjestäytymätön Anonymous-ryhmä ei pitänyt tästä, sillä se aloitti 15 minuuttia megaUploadin sulkemisen jälkeen palvelunestoyökkäyksiä muun muassa Yhdysvaltain oikeusministeriön, FBI:n ja media-alan yritysten sekä järjestöjen sivuille. Esimerkiksi levy-yhtiö Universal Music, elokuvateollisuuden etua ajava MPAA sekä levy-yhtiöiden ja ääniteteollisuuden etua ajava RIAA joutuivat iskujen kohteiksi. Iskujen vuoksi ainakin oikeusministeriön sivut kaatuivat kokonaan.

MegaUploadin perustaja tunnetaan nykyään nimellä Kim Dotcom ja hänellä on huhujen mukaan Suomen passi ja hän on asunut Turussa. Nykyään hänellä on Uudessa-Seelannissa 30 miljoonan dollarin arvoinen kartano, jonka katolla liehuu Suomen lippu.