The Pirate BayElisa pakotettiin estämään asiakkaidensa pääsy Pirate Bayn sivuille tammikuun alussa. Nyt esto on laajennettu kattamaan myös TeliaSoneran ja DNA:n asiakkaat.

Operaattoreiden estolistalle on lisätty yli 30 Pirate Bayn käyttämää domainia ja ip-osoitetta. Estolistojen käyttö ei kuitenkaan estä palveluiden käyttöä, sillä estot voidaan ohittaa naurettavan helposti. Esimerkiksi kaksi viikkoa sitten Pirate Bay otti käyttöön uuden ip-osoitteen (194.71.107.80), jota käyttämällä Elisan käyttäjät pääsivät jälleen käyttämään palvelua laillisesti. Viime viikolla Pirate Bay otti jälleen käyttöön uuden ip-osoitteen (194.71.107.81), jota käyttämällä palvelun käyttöä voidaan myös jatkaa.

Ilmeisesti Pirate Bay on hankkinut yli 18 triljoonaa (18 446 744 073 709 551 616) ipv6-osoitetta, joten ip-osoitteiden estolistoille lisäämisen pyytäminen oikeuslaitoksilta yksitellen voi kestää todella kauan.

Uusien ip-osoitteiden käytön lisäksi myös alkuperäisiä estettyjä osoitteita voidaan käyttää helposti. Esimerkiksi piratereverse.info -sivustolta löytyy lista sadoista Pirate Bay -kopioista tai proxyistä, joita voi käyttää esimerkiksi Elisan, DNA:n ja TeliaSoneran estoista huolimatta.

Proxyjen lisäksi Pirate Baytä voidaan käyttää helposti esimerkiksi Opera-selaimen Turbo-ominaisuuden avulla tai jonkin ulkomaisen VPN-palvelimen kautta.