The Pirate BayElisa määrättiin estämään asiakkaidensa pääsy Pirate Bayn sivustoille tammikuussa. Pari päivää myöhemmin saman kohtalon kokivat kaksi hollantilaista operaattoria, joista toinen on maan suurin internetoperaattori. Hollantilainen piratismin vastainen tekijänoikeusjärjestö BREIN oletti eston vähentävän laittomia latauksia, mutta Amsterdamin yliopiston tutkimus osoittaa latailun pysyneen ennallaan estoista huolimatta.

BREIN keräsi tilastoja laittomasta latailusta ennen Pirate Bayn estoja ja nyt yliopiston tutkimusryhmän toistamat testit osoittavat piratismin pysyneen ennallaan. Pirate Bayn eston voi kiertää helposti niin Suomessa kuin Hollannissakin, eikä Pirate Bay suinkaan ole läheskään ainoa torrentlinkkejä jakeleva sivusto.

BREINillä on vaatinut kahta muutakin operaattoria estämään pääsy Pirate Bayn sivustolle. Hollannin oikeuslaitoksen odotetaan vaativan BREINiltä uusia perusteita, joiden nojalla uudet operaattorit voidaan määrätä estämään Pirate Bayn käyttö.

Suomalaisten musiikkiyhtiöiden kattojärjestö Musiikkituottajat – IFPI Finland on hakenut oikeudelta määräystä, joka pakottaisi myös Soneran ja DNA:n estämään Pirate Bayn käytön. Toivottavasti Suomen oikeuslaitoksen tuomarit lukevat Amsterdamin yliopiston tutkimuksen, ennen kuin määräävät Soneran ja DNA:n lisäämään Pirate Bayn estolistalleen.