The Pirate BayPirate Bayn käyttö estettiin Elisan ja Saunalahden käyttäjiltä tammikuun alussa. Estolistalle päätyi yli kolmekymmentä Pirate Bayn käyttämää domainia ja kolme ip-osoitetta.

Nyt Pirate Bay on ottanut käyttöön uuden ip-osoitteen, jonka käyttöä Suomen oikeuslaitos ei ole kieltänyt. Pirate Bayn käyttöä voi jatkaa käyttämällä osoitetta 194.71.107.80. Pirate Bayn käyttö tämän uuden ip-osoitteen kautta on siis täysin laillista, eivätkä Elisa tai Saunalahti ole estäneet tämän osoitteen käyttöä.

Pirate Bayn käyttöä on yritetty estää Suomen lisäksi myös monissa muissa maissa, mutta uuden ip-osoitteen avulla palvelun käyttöä voi jatkaa estoista huolimatta. Joissain maissa tekijänoikeuksien omistajat voivat lisätä osoitteita estolistoille helpostikin, mutta vielä ei ole tiedossa onnistuuko vastaava helposti Suomessakin.

Elunperinkin oikeuden määräämän Pirate Bay -eston hyöty on ollut kyseenalainen, sillä esto on voitu kiertää todella helposti esimerkiksi käyttämällä sivustoja, jotka kopioivat Pirate Bayn sisällön uuteen osoitteeseen. Pirate Bayn mukaan uutta ip-osoitetta ei lisätty estojen suoran kierron vuoksi, vaan sillä helpotetaan tällaisten kopiosivustojen ylläpitäjien työtä.

Pirate Bayn uuden ip-osoitteen takaa löytyvästä sivusta on poistettu joitain toimintoja, joten esimerkiksi kommentointi ja uusien torrenttien lisäys ei ole mahdollista sitä kautta.