PiratismiMTV Media, Sanoma Television, Yleisradio, Kopiosto, Teosto, Tuotos sekä Ääni- ja kuvatallennetuottajat tekivät TVkaistasta tutkintapyynnön pari vuotta sitten. Poliisi on nyt saanut TVkaistan esitutkinnan päätökseen ja tapaus on menossa syyteharkintaan. TVkaistan mukaan palvelu vastaa tallentavaa digiboksia, vaikka tallennus tapahtuukin verkossa oleville palvelimille. Poliisin mukaan TVkaistalla ei ole kuitenkaan lupaa toimia televisio-ohjelmien tallennuspalveluna.

Poliisi on kerännyt esitutkinta-aineistoa yli 1000 sivun verran, jonka lisäksi muuta aineistoa löytyy kymmenen mapillista. Poliisi uskoo jutun päätyvän syyteharkinnan alkusyksystä ja mahdollinen oikeudenkäynti voisi alkaa ehkä vasta vuoden kuluttua.

TVkaistan esitutkinnan päättyminen on ilmeisesti vapauttanut poliisin voimavaroja, sillä poliisi on aloittanut poliisitutkinnan laittomia elokuvia suoratoistavasta Fin-tv.com -palvelusta. Fin-tv.com -palvelun sulkemin on kuitenkin erittäin vaikeaa, sillä sen ylläpitäjät asuvat Turkissa ja elokuvia jaellaan ainakin venäläisiltä palvelimilta.

Fin-tv.com -palvelu on yksi Suomen sadasta suosituimmasta palvelusta ja sen kautta katsellaan kymmeniä tuhansia elokuvia kuukausittain.