SpotifySpotify aloitti viime viikolla selaimessa toimivan version betatestauksen. Selaimella käytettävä Spotify on kätevä tapa kuunnella musiikkia esimerkiksi sellaisilla työpaikoilla, joissa omien sovellusten asentaminen on estetty. Selainversion avulla Spotifyä voi myös käyttää esimerkiksi kaverin tietokoneella.

Pääsin testaamaan Spotifyn selainversiota, joka on toteutettu Flashillä. Selainversiolla voi käyttää monia Spotifyn ominaisuuksia, joten esimerkiksi musiikin etsiminen, soittolistojen tai radion käyttö ja uusien kappaleiden tai albumien selaaminen onnistuu kätevästi. Selainversiossa musiikin toisto alkaa lähes välittömästi kappaleen valinnan jälkeen, joten sovelluksen käytössä ei ole ikäviä viiveitä.

Joitain työpöytäversion ominaisuuksia ei kuitenkaan ainakaan vielä löydy selainversiosta. Esimerkiksi jo soitettujen ja tulossa olevien kappaleiden listaa ei ole saatavilla. Soitettujen kappaleiden listan puute pakottaa lisäämään kaikki kappaleet soittolistoihin tai etsimään ne joka kerta uudelleen.

Spotifyn selainversiosta saattaa olla tulossa jonkinlainen mini-Spotify, sillä palvelun kulmasta löytyy iso ”Asenna tietokoneversio saadaksesi kaiken irti Spotifystä” -nappi. Selaimessa toimiva Spotify on vielä varhaisessa beta-vaiheessa, mutta silti sen avulla voi jo nyt kuunnella musiikkia paikoissa, joissa työpöytä- tai mobiiliversiota ei voi käyttää.

Selaimessa toimivaa Spotifyä pääsee tällä hetkellä käyttämään vain osa Spotifyn käyttäjistä. Spotifyn mukaan selainversio tullaan julkaisemaan virallisesti vasta ensi vuonna. Vielä ei ole tiedossa pääsevätkö myös ilmaiskäyttäjät käyttämään Spotifyn selainversiota vai tuleeko sen käyttö mahdolliseksi vain maksaville asiakkaille.