SoneraUusi verkkotallennuslaki astui voimaan kesällä ja lain mukaan operaattorit joutuvat maksamaan jokaisesta IPTV-tallennusta käyttävästä asiakkaasta kaksi euroa lisenssimaksia kuukaudessa mediayhtiöille. Tämä maksu nousee 2,15 euroon ensi vuoden heinäkuussa ja kahden vuoden päästä hinta tulee olemaan 2,25 euroa per käyttäjä vuoden 2018 kesään saakka.

Lain vuoksi Sonera on päättänyt nostaa tallennusta käyttävien Sonera Viihde -asiakkaidensa kuukausimaksua marraskuun alussa 2,48 eurolla kuukaudessa. Verkkotallennuksen voi myös kytkeä pois päältä, jolloin lisämaksua ei tarvitse maksaa. Uusi verkkotallennusmaksu ei koske Sonera Viihteen mobiili- ja nettipalvelua, jossa tallennusmahdollisuus löytyy jo maksullisena lisäpalveluna.

Maxivision nosti oman palvelunsa hintaa lain vuoksi kuudella eurolla jo heinäkuun alussa. Myös Maxivisionia voi käyttää alemmalla hinnalla ilman tallennusominaisuutta.

Uuden verkkotallennuslain vuoksi verkkotallennuspalvelut saattavat joutua lisäämään tallennettuihin ohjelmiin mainoksia, joita ei voi kelata. Vielä ei ole tiedossa tuleeko mainoksista loppujen lopuksi sellaisia, joita ei voi ohittaa kelaamalla tai hyppimällä. Mainonnan toteutustapaa ei oltu päätetty ainakaan vielä kolmisen viikkoa sitten, mutta asia on tarkoitus ratkaista syksyn aikana.