SpotifySpotifyn on raportoitu kirjoittavaan kiintolevylle jopa 100 gigatavua dataa vuorokaudessa. Levylle kirjoitetaan todella paljon dataa ilmeisesti jopa silloin, kun ohjelma on käynnissä mutta musiikkia ei kuunnella.

Sadan gigatavun kirjoittaminen SSD-levylle saattaa rikkoa levyn, sillä SSD-levyille voidaan kirjoittaa dataa vain rajallinen määrä ja jokainen kirjoituskerta lyhentää levyn elinikää. SSD-levyjen valmistajatkin antavat yleensä takuun vain 20 gigatavun datamäärille vuorokaudessa.

Asiasta on kysytty Spotifyn keskustelualueella jo kesäkuussa, mutta Spotify ei ole vastannut virallisesti, eikä korjausta ei ole näkynyt. Spotify on kyllä tietoinen asiasta, sillä se on vastannut erään käyttäjän vikaraporttiin jo elokuussa, mutta vikailmoitus on sen jälkeen suljettu.

Ongelman voi kiertää käyttämällä Spotifyn selainversiota. Spotifyn voi myös asentaa HDD-tyyppiselle kiintolevylle, jos sellainen löytyy tietokoneesta.

Myös Firefoxista löytyi syyskuussa vastaava ongelma, vaikkakin Firefox kirjoittaa kiintolevylle vuorokaudessa vain noin 10 gigatavua dataa. Kymmenen gigatavua on kuitenkin paljon, muttei lähelläkään Spotifyn 100 gigatavua.