The Pirate BaySuomessa toimivien musiikkiyhtiöiden kattojärjestö Musiikkituottajat – IFPI Finland on haastanut Pirate Bayn oikeuteen. IFPI Finland vaatii kanteessa Pirate Bayn ylläpitäjiä lopettamaan musiikin laiton jakelu ja maksamaan oikeudenhaltijoille korvauksia. Sivuston ylläpitäjät on tuomittu aiemmin Ruotsissa mittaviin korvauksiin ja vankeusrangaistuksiin.

Pirate Bayn Ruotsissa tuomitut aiemmat ylläpitäjät eivät toimi enää palvelun ylläpitäjinä, sillä palvelun ylläpito on annettu muiden tehtäväksi. Uusien ylläpitäjien saaminen oikeuden eteen saattaa osoittautua mahdottomaksi, sillä kukaan ei tunnu tietävän ketkä palvelua ylläpitävät nykyään.

Pirate Bayn toiminnan lopettamista on yritetty jo monen vuoden ajan, mutta palvelu on edelleen toiminnassa. Pari vuotta sitten palvelimet siirrettiin ydiniskuja kestävään CyberBunkeriin, mutta palvelinten tämänhetkisestä sijainnista ei ole tietoa. Välillä Pirate Bayn yhteydet on katkaistu erilaisten oikeuslaitoksien määräysten vuoksi, mutta se on aina löytänyt uuden yhteydentarjoajan muutamassa päivässä. Esimerkiksi puolitoistavuotta sitten Ruotsin Piraattipuolue päätti tarjota nettiyhteydet Pirate Baylle.

”Pirate Bayn ainoa tarkoitus on hyötyä taloudellisesti musiikin, elokuvien ja pelien luvattomasta levittämisestä. Suomalaisille kuluttajille on laittomien palveluiden sijaan tarjolla useita erinomaisia laillisia musiikkipalveluita. Haluamme osaltamme myötävaikuttaa siihen, että yhä suurempi osa kuluttajista lopettaa harmaan talouden tukemisen ja siirtyy laillisten palveluiden asiakkaaksi”, sanoo Musiikkituottajien edustaja Lauri Rechardt.