IPTVIPTV-palvelut kuten Maxivision, Elisa Viihde ja Soneran Koti TV kasvattavat koko ajan suosiotaan. Palvelut mahdollistavat televisio-ohjelmien tallentamisen suoraan verkkoon, joten erillistä tallentavaa digiboksia ei tarvita. Kaikkien IPTV-palveluiden käytössä on kuitenkin yksi iso ongelma, sillä ne eivät anna käyttäjän tallentaa läheskään kaikkia kanavia verkon palvelimille.

Esimerkiksi Elisa Viihteellä sekä Soneran Koti TV:llä voi tallentaa vain peruskanavia ja Maxivisionilla ei voi tallentaa muun muassa MTV3:n, Nelosen, Viasatin ja CANAL+:n maksukanavia. Maxivisionin kanavien esittelysivu kertoo mitä kanavia voidaan tallentaa verkkoon.

Maxivisionilta kerrottiin Digileluille tarkemmin, miksei joidenkin kanavien verkkotallennus onnistu. Kanavien verkkotallennus on estetty, koska ohjelmayhtiöiden mielestä IPTV vastaa Video-on-Demand -palvelua, johon heillä ei ole oikeuksia. Verkkotallennus ei kuulu tällä hetkellä myöskään yksityisen kopioinnin piiriin. Kanavien tallennus olisi sallittua, jos tallennin, esimerkiksi digiboxin kiintolevy, olisi kotona. Tällöin menetetään kuitenkin verkkotallennuksen edut.

Maxivision, kuten muutkin IPTV-yhtiöt, yrittävät parantaa tilannetta toimimalla alan etujärjestön FiCom:in eri työryhmien jäsenenä. Maxivisionilla ei kuitenkaan uskota tilanteen muuttuvan lähiaikoina.