IPTVNettiyhteyden kautta voi vastaanottaa televisiolähetyksiä jo esimerkiksi Elisa Viihteen, Sonera Koti TV:n, Lumotv:n laajakaista-tv:n tai Maxivisionin kautta. IPTV-palvelut ovat monesti kätevämpi, kuin esimerkiksi tallentavat digiboksit. Laajakaistatelevisioissa on kuitenkin vielä paljon parannettavaa ja ne tuovat esille ihan uudenlaisia ongelmia.

IPTV-palveluiden avulla voi vastaanottaa ilmaisten kanavien lisäksi maksukanavia. Tallentavan digiboksin omistajan on kuitenkin vaikea ymmärtää, että joidenkin kanavien tallennus on estetty monissa IPTV-ratkaisuissa. Esimerkiksi Elisa Viihteellä ja Sonera Koti TV:llä voi tallentaa vain ilmaisten peruskanavien ohjelmia.

Tallentavan digiboksin omistajalle on myös itsestään selvää, että ohjelman voi laittaa tallentumaan ja sitä voi katsoa muutaman minuutin viivästettynä ilman ongelmia. Esimerkiksi Elisa Viihteen kautta tallennuksia voi kuitenkin katsoa vasta noin kymmenen minuuttia tallennuksen päättymisen jälkeen.

Myös IPTV-palveluiden tallenteiden laatu voi katselukelvotonta. Digiboksit tallentavat ohjelmat samalla laadulla, kuin millä ne lähetetäänkin. Maxivision kuitenkin tallentaa SD-kanavien ohjelmat paljon huonommalla laadulla, joka oli suurin syy miksen itse ottanut Maxivisionia käyttöön testieni jälkeen.

Laajakaistatelevisioiden toimimattomuus saattaa johtua myös operaattorin ongelmista. Kuluttajaviraston mukaan IPTV-palveluihin liittyvien vikailmoituksien määrä on kasvussa. Operaattorit eivät ole myöskään nostaneet verkkonsa kapasiteettia kasvavien käyttäjämäärien mukaisesti, sillä Kuluttajaviraston mukaan suurin ongelma on riittämätön kapasiteetti.