DigiTVNokia oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toi tallentavat digiboksit Suomeen jo yli kymmenen vuotta sitten. Televisio-ohjelmien tallennus onnistuu nykyään myös IPTV-palveluiden avulla ja ohjelmia voidaan katsella myös televisioyhtiöiden nettitelevisioiden sekä videopalveluiden kautta.

Finnpanelin tilastojen mukaan live-katselu pitää kuitenkin edelleen pintansa, sillä sen mukaan 93 prosenttia televisio-ohjelmista katsotaan edelleen suorina lähetyksinä. Tilastojen mukaan tallentavien digiboksien ja IPTV-palveluiden käyttäjätkin katsovat 87 prosenttia ohjelmista livenä.

Finnpanelin tilastot kuullostavat todella suurilta, ainakin meidän perheen televisiokäytön perusteella. Meidän perhe on katsonut jo lähes kahdeksan vuotta lähes kaikki ohjelmat tallenteina. Nykyään katsomme vuodessa vain noin kymmenen ohjelmaa livenä ja kaikki muut televisio-ohjelmat katsotaan tallenteina tai ainakin jonkin verran viivästettynä. Katsomme myös muutamaa sarjaa Netflixin kautta, eikä torrenttien avulla laittomasti haetut sarjatkaan olisi mikään mahdoton ajatus.