ToshibaToshiba on julkaissut Cell Regza 55X1 -television, joka antaa esimakua millaisia tulevaisuuden televisiot tulevat olemaan. 55-tuumaisen LCD-television taustavalaisu on toteutettu 512 erillisestä ledeillä valaistavasta alueesta ja kontrastin luvataan olevan 5 000 000:1. Ääniä varten televisiosta löytyy seitsemän kaiuttimen kokonaisuus.

Televisio osaa toistaa videot suoraan lähiverkon kautta DLNA-protokollan avulla ja internet-surffaus onnistuu Operan selaimella. Virittimiä löytyy kahdeksan, joka mahdollistaa kahdeksan kanavan yhtäaikaisen katselun. Virittimillä voidaan myös tallentaa kahdeksaa eri kanavaa samaan aikaan. Tallennuksia varten televisiossa on kolmen teratavun verran tallennuskapasiteettia, josta tosin vain kaksi teratavua on vapaana digitaalisten televisiokanavien tallentamiseen.

Television ytimenä toimii Sonyn, Toshiban ja IBM:n yhdessä kehittämä Cell-suoritin, jota käytetään myös Play Station 3 -pelikonsoleissa. Cell-prosessorin tehokkuus mahdollistaa esimerkiksi usean erillisen videotiedoston esikatselun samaan aikaan.

Television on tarkoitus tulla Japanin markkinoille joulukuun alussa ja Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin laite on tarkoitus tuoda ensi vuoden puolella. Laitteen hinnasta ei ole vielä varmuutta, mutta joissain lähteissä on mainittu hinnaksi miljoona jeniä (noin 7 600 euroa).

Toshiba on myös kertonut tuovansa myöhemmin markkinoille myös muita Cell-malleja, mukaan lukien 3d-television.

Alla video laitteen esittelytilaisuudesta.